Over Inge en pilates De Pinte

“A man is as young as his spinal column.”

- Joseph Pilates -

Professioneel zit ik veel achter de computer met nek- en schouderklachten als gevolg. Ik vond hiervoor wel behandelingen, maar steeds opnieuw moest ik deze behandelingen laten herhalen.

Ik was op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging en toevallig kwam ik bij pilates terecht.

Door op regelmatige basis de oefeningen te doen, kreeg ik minder last van de nek- en schouderklachten en ook mijn houding verbeterde. Dus alleen maar positieve zaken!

Ik wou hierover toch wel meer weten en heb mij toen ingeschreven voor de opleiding: Peak Pilates Comprehensive Level 1 (dec 2017), oorspronkelijk niet met het idee om later les te geven. Dit was zo boeiend, ik was echt verkocht!

In april 2018 behaalde ik mijn diploma Peak Pilates Comprehensive Level 2 en in april 2022 Peak Pilates Comprehensive Level 3 en dit dankzij de deskundige begeleiding van Full Certified Senior Master Instructor Yves De Moor (Ypilates).

De Peak Pilates opleiding is een van de toonaangevende pilates opleidingsinstituten van de wereld www.peakpilates.com, erkend door de PMA (Pilates Method Alliance, de overkoepelende organisatie die wereldwijd waakt over de kwaliteit van de Classical Pilates opleidingen en de norm daartoe bepaalt. www.pilatesmethodalliance.org)

Door hoe ik zelf heb ondervonden wat pilates doet voor je lichaam, geef ik nu pilateslessen in groep of privé (personal training). Ik wil vooral mensen verantwoord laten bewegen.

En… je bent nooit te oud voor pilates!